Bramen-kwarktaartrecept

Het KOX bramen-kwarktaartrecept

Veel planten in het bos zijn bevorderlijk voor de groei van de jonge aanplant, en beschermen hen tegen hitte of een droge ondergrond. Maar concurrerende planten, zoals braamstruiken, die snel woekeren en de aanplant kunnen afremmen of zelfs verdringen vormen een gevaar. Daarom moeten ze gerooid worden.

Met dit recept willen we laten zien wat de lekkerste bestemming is voor de vruchten zelf.

Het KOX bramen-kwarktaartrecept

Ingredinten voor de bodem

  • 200 g biscuits
  • 120 g boter
  • 50 g gehakte amandelen
  • 100 g bruine suiker

Ingredinten voor de vulling

  • 300 g bramen
  • 400 g roomkaas naturel
  • 400 g magere kwark
  • 40 g mazena
  • 80 g suiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • snufje zout
  • 1 zakje bourbon vanillesuiker

Voor de garnering

  • 150 g bramen
  • Poedersuiker

stap 1

1. Verwarm de oven voor op 160 C (hete lucht). Verkruimel de biscuits. Smelt de boter in een pannetje en roer er de biscuits, amandelen en suiker doorheen.

stap 2

2. Vet een springvorm in en bekleed deze met bakpapier.

stap 3

3. Schep het biscuitmengsel in de vorm, verdeel het en druk het goed aan.

stap 4

4. Meng de roomkaas met de kwark, suiker, eidooiers, eieren, zout en vanillesuiker en roer ze goed door elkaar. Was de bramen, dep ze droog en schep ze door de roomkaas-kwarkmassa.

stap 5

5. Verdeel de massa over de bodem en strijk het glad.

stap 6

6. Dek de vorm af met aluminiumfolie en prik er gaatjes in met een vork.

stap 7

7. Bak 50 - 60 minuten. Laat goed afkoelen en haal de taart voorzichtig uit de vorm.

stap 8

8. Garneer de taart vervolgens met de overige bramen en poedersuiker en geniet.

Tips van de profi

Sla het recept op als pdf

Wilt u het recept meenemen naar de keuken of doorgeven? Download het hier als pdf.

Pdf Bramen-kwarktaartrecept

Overige inhoud

terug